-Utan Säkerhetsåtgärder

Här är en text som jag skrev för ett par veckor sen. Tänkte att jag kunde lägga upp den eftersom att ni typ ändå är med i den. Jag kanske lägger upp annat, noveller och sånt som jag skriver nu. Blir ju en del p.g.a. skrivkursen som jag läser. Ge gärna konstruktiv kritik om ni pallat läsa!


Med Nattlampan som mål

På dagis sjunger man hedniska sånger. Man ligger på en yogamatta i rörelserummet. Trollmor knyter fast sina ungar i svansen. Då vill man helst knyta loss knuten och springa ut till sandlådan. Gräva ett hål i till Kina.


Mina vänner brukar skoja om att jag har en inre tant. En gång sa Jessica att jag hade en gammal själ. Det lät bättre. Fast min själ är nog inte äldre än min kropp. Det här är helt klart mitt första liv. Jag borde ha känt igen mig (i alla fall lite grann) annars. Jag tänker och funderar mycket. Kommer inte fram till något ändå. Jag blir bara trött, förvirrad och kan inte sova. Jag önskar att jag kunde samla allt jag har inom mig, spotta ut det på ett papper och bara studera det i lugn och ro. Jag måste få någon slags helhetsbild av all sörja snart.

I perioder var jag, till följd av min livliga fantasi, riktigt mörkrädd. Det känns som att någon ska greppa tag i en när det är svart. Så man tänder taklampan, kollar under sängen och i garderoben. Inte för att man vill hitta något där utan för att man inte ska behöva se något när det väl är mörkt. Jag vet inte vad det är man letar efter men om det fortfarande inte känns bra kollar man i byrålådorna också. Vem eller vad får plats i en byrålåda? En kväll gick jag, utan några som helst säkerhetsåtgärder, genom det tjocka mörkret, rakt förbi sängen, med nattlampan som mål. Någon griper tag runt vristen.

Vissa saker bör man helt enkelt inte berätta för sadistiskt lagda storasyskon.

Ibland var det fint. Man låg under täcket på sitt rum. Mamma plinkade på pianot i vardagsrummet. Trollmor hade lagt sina ungar igen och guds änglar de små, breda vingarna ut. Kolsvart. Det fanns inga skuggor och inget kunde skada en.

Och man förstod hur fint det var.

Kvällste är en sorts te som ska göra att man blir sömnig. Jag värmer vattnet i micron. Två minuter ska det vara inne. Man får hålla koll på tiden så att man kan trycka på stop innan det tjuter. Mina vänner skrattade åt mig när jag sa något om kvällste en gång. De trodde inte att det var namnet på teet utan på rutinen. Ungefär som morgongymnastik. Det hade gett fler tant poäng.

Tankarna snurrar. Jag har gröt i huvudet. Jag somnar runt femtiden på morgonen. Vaknar varm och tjock i halsen. Hoppas att jag inte fått något elakt virus. Jag tar mitt glas och fyller på med vatten inne på badrummet. Vatten kan också vara strävt. Det river i halsen. Jag går och lägger mig igen.

Efter det sover jag dåligt. Är mittemellan sömn och vaket tillstånd. Mellan dröm och verklighet. När klockan är två tycker jag att det är dags att gå upp. Jag vaknar på riktigt. De brutala scenerna ekar fortfarande i huvudet. Ändå känner jag mig utvilad. Jag är lättad över att allt bara var en dröm. Ändå känner jag en viss irritation över att inte kunna slutföra min plan. Jag kunde ju ha löst hela situationen om jag haft lite mer tid! Jag lägger hela äventyret, en ovanligt lång dröm, på minnet. Framtida skrivmaterial kanske? Medan jag äter mina flingor blir det mer och mer obegripligt. Just nu är det faktiskt bara några få osammanhängande minnesbilder.

 

Någon har sagt att man drömmer sådant som man i vanliga fall är tvungen att förtränga. Jag kanske borde bli förfärad över vilket mörker som gömmer sig hos människan. Man ska vara glad att folk är hyfsat bra på att förtränga vissa sidor.


När jag var liten tänkte jag ibland att vuxna inte förstod. De som sa att "livet är så lätt när man är liten" de hade nog glömt bort allt. Det lät så löjligt. Att allt skulle vara lätt för att man är barn, vilken generalisering! Ibland är det lätt. Ibland inte. För vissa mer än för andra. De blev kanske sentimentala när de såg mig, till synes obekymrat, skutta runt. (Känslorna sitter inte utanpå.) "Kom igen då, lek du med!" Det är något som stoppar dem.


Om några veckor blir jag myndig. Man växer hur man än gör. Gammal har jag alltid varit men vuxen blir jag kanske aldrig. Fantasi är på gott och ont. Livet var kanske inte lika komplicerat när man var barn. Var det för att man kunde se en helhetsbild? Såg man den för att man kunde fylla ut tomrummen i bilden med fantasi?


-Limesaft


Den här snodde jag av jessi! hade tråkigt so why not typ. Ska nog inte svara på alla.


Du heter: Malin

Smeknamn: Kärt barn har många namn. Jag har ett.

Låt som när du är ledsen sörjer till: En svår och jobbbig grej -LW xD lol på mig

Beroende av:  Eyeliner! seriöst jag har insett att jag inte varit utanför huset utan det på typ tusen år 

Vad tror folk om dig? Att jag inte fattar vissa grejer.

Stämmer det? Nej. Men det har sina fördelar när de tror det.

Vad får du oftast komplimanger för? Min fantastiska snålhet

Vad imponerar på dig? Folk som har diciplin. Folk som har tänkt till själva och inte
bara hämtat sina åsikter från sin omgivning. Ödmjukhet.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "fattar du att jag menar den vid min skola"

Hur svarar du i mobilen? "Ahallå?"

Antal timmar sömn inatt: 5 typ

Hur känner du dig nu: Bra fast fel

Vad tycker du om fötter: Bra att ha. Vill inte ha andras fötter nära mig eller min mat.

Vad saknar du: Något eget

Hade du en bra kväll igår: nej

Favorit dryck på morgonen: Te

När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan 22 - 00 ....fast ibland får jag sömnproblem och kan vara
uppe till 04 :(    (copy!)

Är du blyg? I en del sammanhang

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: en tolkningsfråga det där

Är du bortskämd: det är vi alla.

Vad gör du i morgon: Nutida konst - plugga - sminkmodell för caro kanske

Vad är det värsta du vet? Att göra fel

Vad är det finaste du fått? Fri vilja

När grät du senast: ett par veckor sen

Vill du ha barn: Ja

Vad dricker du helst när du är törstig: Limesaft


-Akward Family Photos

 

-Skor
RSS 2.0