London is drowning and I live by the river

 
Jag och Daniel åkte ner på tisdagen och mötte upp Cilla vid oxford circus. Syster bjöd på middag på en fiskrestaurant i Soho. Var lite vågade och provade ostron! Och nej, det var inget för mig.. det smakade bara saltvatten (kallsup?) och hade vidrig konsistens. Fisksoppan som jag prova vad dock väldigt god!
 
Sedan ledade vi upp en bluesbar "ain't nothing but blues" där det skulle vara lite livemusik. Rätt mysigt ställe och vi hade en kul kväll då vi utmanade varandra att göra pinsamma saker. Daniels försök att joina bluesbandet gick oväntat bra "Exuse me, I would like to join your band!" "what do you play?" "Ehum jazz?" "but what instrument??" "the saxophone!" "ok we had a saxophonist in my other band but he quit, here's my card".  
 
 
 
På onsdagen gick vi till en park, Kensington garden tror jag det var och kika på svanarna som var väldigt närgångna.. har lite respekt för svanar då jag fått för mig att de lätt blir förbannade :P
 
 
 
poser
 
Sedan kom mamma och Dick också, här är vi på en italiensk restaurant nära hostelet där vi bodde. Bayswater tror jag området heter.
 
 
 
 
Syrran visar bästa shoppingen på oxfordstreet, långt shoppingstråk i centrala london. Hittade bland annat shorts på forever21, en jätte fin top och kofta på Primark. Båda affärerna är väldigt prisvärda, primark var dessutom oändligt stort!!
 
 
 
 
Varm choklad på cafe nero :)
 
 
Torsdag. Modellsnygg bruur!
 
 
Hopplös turistfälla var vaktbytet vid Buckingham palace! Galet mycket folk och det fanns verkligen inget att se..
 
 
Favoritplatsen i London blev definitivt marknaden i Camden town! Här hittade jag en topp med londonflagga som jag lyckedes pruta på x) Och ett par röda creepers!! inte äkta underground dock men de är asheta såå jag är nöjd (y)
 
 
 
 
 

Halloween

Hej! Idag är jag lite nervös för jag ska vikariera i klass två imorgon.. Jag har varit mycket på skolan det senaste och känner troligtvis de flesta barnen i den klassen men det är ju en helt ny grej för mig att hålla i lektioner! Jaja det ska gå bra... Den här veckan, tisdag till fredag, har jag varit i London med familjen. Cilla har sin praktik i London och kommer bo där till jul så vi åkte ner för att hälsa på henne. Mamma och Dick är fortfarande kvar, de skulle bo hos vänner utanför stan ett par dagar. (förklaring till varför jag har tvåan imorn) Bilder från London kommer snart upp, jag ska bara kompletera med kort på mina fynd hahah :P
 
I lördags var jag och mathias på halloweenfest hos meli. Det var en kul fest och hon hade pyntat lägenheten så fint!! Döskallar, spindelnät, pumpor och shit. Min och mathias story är att vi blivit knivhuggna på vägen till festen (därför vi ser så nöjda ut hehe). Mathias har ett stort sår i pannan också det ser man tyvärr inte så bra på den här bilden. Tycker såren ser rätt bra ut ändå :) Och så är jag som synes utklädd till 20tals brud. Jag har ju så mycket fantasi då.. (y)
 
 
 

ännu mer Barcelona...

 
Min spanienfrukost bestående av gazpacho (på tetrapack!), wasa knäckebröd med philadelphia och salami samt soyajuice (100% vegetarisk haha).
 
Måndag och shopping. Blev bland annat en halsduk och väska från zara som ju är mycket billigare i spanien än i resten av europa.
 
katedral :) grabbarna i förgrunden plockar ihop efter en marknad.
 
Tisdag och flygplatsfrukost
 
Barcelonas flygplats El Prat är jättefin! De har en innegård där jag glassade i solen i väntan på försenat flyg.. annat än berlins sunkiga flygplats i tegel. Tänkte ta kort där för att jämföra men vågade inte pga en kvinna som stirra på mig på ett obehagligt sätt när jag tog upp kameran. Sedan försökte hon prata tyska med mig. Hon och hennes man typ gissade vart jag kom ifrån tror jag. Jag ba "I dont understand, I'm from sweden". Då tittade de på varandra och skaka på huvudet..
 
En annan obehaglig incident på tegels flygplats var när jag väntade på flyget till Barcelona och råkade gå på herranas.. otydligt skyltat!! Som tur är var ingen på pisoarerna men det kom in en man när jag tvättade händerna som blev förvirrad av att jag var där "blablabla frau blabla.." (någonting om kvinna)
 
En annan obehaglig incident på tegels flygplats... var när min väska inte dök upp på rullbandet. Alla andra från mitt flyg hade plockat sina väskor och gått iväg, mitt kom inte och bandet stannade. Pratade med en väktare men det var svårt att förklara för jag vet inte vad rullband heter på engelska och jag hade lock för öronen efter flyget så jag hörde nästan bara min egen röst. "this is nooot good" sa han och skickade vidare mig vidare till lost and found disken. Kvinnan där ville ha mig "bagage ticket" som jag inte fatta vad det var. Hon: "why don't you have it, it's important!" och "this is nooot good". Men när hon förstod att jag skulle vidare till spanien förklarede hon att jag inte behövde hämta ut något bagage än. Det där funkar ju automatiskt när man byter plan, vilket jag inte haft en tanke på!
 
 
 

Lite mer Barcelona

 
Det var bättre väder på söndagen! Ellinor på la Rambla :)
 
columbus, pekar mot america tror jag
 
 
Det luktade popcorn vid hamnen. Och det fanns gör mycket fisk!!
 
 
lång backe upp till Park Güell! Fick stanna för kaffe på vägen.
 
 
 
jag och barcelona ^^
 
verkligen grym utsikt! här ser man hur stor katedrelen är också, till vänster.
 
en stor del av parken är.. vad heter det anlagd/designad av Gaudi, mosaiken är så fin! Det är typ en stor balkond med en mosaikbänk på bildederna här
 
 
 
 
så här ser det ut under..
 
 
 
 
den populära ödlan haha
 
 
Vi åt paella på ett mysigt torg i gamla stan. Paella asså, ny favorit!!
 

RSS 2.0